Tokyo Rumania Go Koza

Blog

grupa sanguina

Posted by tokyorumaniagokoza on May 12, 2010 at 9:37 PM

Superstiţii japoneze în funcţie de grupa sanguină

 

 

http://www.romania-actualitati.ro/superstitii_japoneze_in_functie_de_grupa_sanguina-13258

 

O superstiţie japoneză spune că grupa sanguină conturează direct personalitatea individului, cu implicaţii directe în viaţa cotidiană, muncă şi dragoste.

Oamenii din mai multe colţuri ale lumii nu se gândesc la ce grupă sanguină au decât atunci când ajung în faţa doctorului.

 

Nu acelaşi lucru se petrece şi în Japonia, unde subiectul principal al zilei sunt persoanele care au grupa sanguină A, B, AB sau O.

 

Potrivit jurnaliştilor de la BBC, în Japonia, există o credinţă larg răspândită potrivit căreia tipul de sânge ar determina personalitatea individului, cu implicaţii directe în viaţa cotidiană, muncă şi dragoste.

 

Chiar şi la interviurile pentru un loc de muncă japonezii sunt întrebaţi de grupa de sânge pentru ca angajatorul să îşi poată forma o idee cât mai clară asupra personalităţii candidatului.

 

Mai mult, o japoneză a hotărât să nu mai pornească relaţii cu persoane care au grupa sanguină B, după o prietenie încheiată nu tocmai plăcut cu o persoană purtătoare a acestei grupe de sânge.

 

În Japonia interesul cel mai mare este acordat pentru grupele de sânge care au o compatibilitate crescută în dragoste.

 

Potrivit superstiţiei japoneze, oamenii care au grupa de sânge de tip O sunt decisivi şi de încredere.

 

Persoanele cu AB sunt mai bine echilibraţi, au o logică foarte bună şi nu au probleme cu vederea.

 

În schimb, japonezii evită pe cât posibil persoanele cu grupa de sânge B pentru că sunt potrivit tradiţiei mult prea gânditori şi egoişti.

 

Stabilirea criteriilor sociale pe baza grupei de sânge a fost catalogată în Japonia drept "burahara", care se traduce prin hărţuirea grupei sanguine.

 

Deşi oamenii de ştiinţă au demitizat în permanenţă teoria grupelor de sânge, superstiţia continuă să fie răspândită în societatea Japoneză, mare parte parte dintre oameni folosind această metodă pentru a se împărţi în diverse grupuri uşor de recunoscut.

Categories: stiri

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments