Tokyo Rumania Go Koza

Blog

cupa mondiala

Posted by tokyorumaniagokoza on June 14, 2010 at 10:04 PM

http://www.jurnalul.ro/stire-cm2010/japonia-camerun-1-0-turati-de-honda-546695.html

 

Japonia-Camerun 1-0: Turaţi de Honda

 

Keisuke Honda, atacantul lui ŢSKA Moscova, a adus o victorie la limită, scor 1-0, pentru reprezentativa Japoniei contra Camerunului, la capătul unui meci pe care asiaticii l-au încheiat apărându-se cu disperare.

A fost primul succes obţinut de niponi la un Mondial găzduit de o altă ţară şi primul pentru ei într-un meci inaugural de la Cupa Mondială. Ultima victorie a Japoniei la un turneu final, 2-0 cu Tunisia, data din 2002 atunci când au organizat competiţia împreună cu sud-coreenii.

În schimb, niponii şi-au păstrat invincibilitatea în istoria întâlnirilor directe, bifând al treilea succes, după două victorii trase la indigo (2-0) şi o remiză.

După o primă jumătate de oră ternă, fără faze spectaculoase, Camerun a fost prima care a avut şansa golului. Eyong l-a testat pe Kawashima cu un şut de la 16 metri, dar goalkeeper-ul japonez s-a arătat vigilent. Aproape imediat, atacul selecţionatei "Ţării Soarelui Răsare" a replicat. Matsui a centrat în minutul 39 pentru Honda, iar acesta a preluat elegant, pentru ca apoi să plaseze balonul în poartă de la cinci metri, dovedind mult sânge rece.

După pauză, africanii au împins jocul tot mai mult în jumătatea adversă, bifând câteva ocazii mari de egalare, însă fără efect pe tabela de marcaj. Ce-i drept, africanii au fost şi ocoliţi de şansă în acest meci, după ce Mbia a şutat excepţional de la 30 de metri, însă balonul a lovit bara transversală a porţii lui Kawashima, spectator la acea fază. Portarul japonez şi-a salvat echipa în minutele de prelungire, atunci când a avut o intervenţie incredibilă la "capul" lui Webo.

Cu această victorie, Japonia face un pas important către optimile de finală ale Mondialului sud-african, însă va fi destul de greu pentru că va mai juca împotriva Olandei şi a Danemarcei. De partea cealaltă, înfrangerea suferită azi le-a redus camerunezilor semnificativ şansele de a trece de grupe.

Categories: stiri

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

2 Comments

Reply rumaniago
8:23 PM on June 21, 2010 
Wow, Felicitari Japoniei ! sper sa aiba succes si in continuare !
Reply Mieko
9:16 AM on June 22, 2010 
Abia astept sa vad meciul viitor (contra danemarca).